Hunde vaccination – Styrk din hunds immunforsvar

Hunde vaccination – Styrk din hunds immunforsvar

Hunde vaccination – Vi rådgiver dig om den rigtige vaccine for din hund. Træf aftale med din dyrlæge Viby om effektiv og ansvarlig hunde vaccination

 

Ved en hunde vaccination stimulerer du din hunds immunforsvar. Dermed opbygges et værn mod den respektive sygdom, og i 95 % af tilfældene vil immunforsvaret være tilstrækkeligt til at forhindre sygdom hos hunden. Således kan hunde vaccination forhindre udbredelse af epidemier, og i nogle tilfælde endda udrydde sygdomme, som man kan se de med nogle sygdomme hos mennesker. Eksempelvis er polio og kopper sygdomme man ikke længere vaccinere børn mod, fordi de er udryddet i vores del af verden.

Hos din dyrlæge i Viby tilbyder vi ansvarlig hunde vaccination under topprofessionelle forhold. Du bør basisvaccinere din hund, mens den er hvalp. Vi anbefaler 3 gange vaccination af hundehvalpen, hvis den er født af en tæve, der ikke er vaccineret. Ellers rækker to vaccinationer – normalt når hunden er henholdsvis 12 og 16 uger gammel. Herefter anbefaler vi, at du revaccinerer en gang årligt – eller med længere intervaller ved visse sygdomme. Vi kan rådgive dig om hvad din hund har brug for.

Hvalpevaccinationer:

En hundehvalp får antistoffer fra moderen, hvis hun er vaccineret eller selv har været syg. Det er fra råmælken at hvalpen får  tilført antistoffer. Hvalpen udstyres dermed med beskyttelse fra moderen. Men antistofferne forhindrer samtidig vaccinen i at fungere 100 %. Derfor er den nævnte revaccination nødvendig. Vi rådgiver dig selvfølgelig gerne om det helt rigtige vaccinationsprogram for din hund.

Vaccination af den voksne hund i form af revaccinering skal foretages, fordi hundens krop langsomt så at sige glemmer sygdomme, som den ikke har været ramt af. En revaccinering genopfrisker hundens immunforsvar. Kontakt os i dag for aftale om vaccination.