Tandbehandlinger

Tandrøntgen, tandrensning og tandbehandling

Tandrensning og tandbehandling og pasning af dit dyrs tænder er vigtigt for dyrets trivsel og helbred. Sund mund og tænder er for en del dyr og dyreejere en virkelighed fuld af udfordringer: Mange hunde og de fleste katte bryder sig ikke særligt om at få plejet deres tænder og mund, og selv om vi som ejere er fulde af gode intentioner, når vi forsøger os med tandbørsten, bliver det ofte taget ilde op!

Men de fleste dyr har virkelig et behov for tandpleje. Især de mindre hunderacer og visse katteracer har tilbøjeligheder til at få dårligt tandkød og tandproblemer i en tidlig alder. Der findes end dog specielle tandsygdomme, der giver problemer uanset, hvor grundigt vi får lov til at pleje dyrets mund! Når problemerne begynder – og gerne inden – er det tid til at få dyrets mund, tandkød og tænder undersøgt grundigt og eventuelt behandlet med f.eks. en tandrensning.
Mundhuleundersøgelse og tandrøntgen

Den optimale behandling af dit kæledyrs tænder starter med en grundig undersøgelse. Ligesom når vi selv tager til tandlægen, er røntgenbilleder af tandrødder og kæbe det bedste grundlag for at foretage de rigtige beslutninger og foregribe problemer. Vi har det nyeste udstyr indenfor tandrøntgen og tilhørende udstyr til at kunne klare de fleste situationer.

Har dit dyret behov for et tandeftersyn? Det kan være særdeles svært selv at vurdere, om der er begyndende problemer, for dyrene går stille med dørene – og du skal ikke forvente, at de begynder at pibe eller klage sig, hvis de har smerter eller er generet.

Tandrensning og TandplejeTegn på at dit dyr trænger til at få mund og tænder kikket efter:

  • Dyret har belagte eller misfarvede tænder, evt. rødt tandkød?
  • Dyret har ofte eller hele tiden lugt fra munden?
  • Dyret er våd om munden eller savler mere end normalt?
  • Dyret sover eller er mere inaktiv end normalt?
  • Dyret sluger sit foder eller undgår tyggeaktiviteter?
  • Dyret taber sig – eller spiser mindre end normalt?
  • Dyret får buler eller sår ved mund eller kæbe, som ikke normalt er der?

 

Vi rådgiver, og forhandler flere produkter til pleje af tænder og mund, ligesom vi tilbyder mundhuleundersøgelser, tandrøntgen, tandrensninger og tandbehandlinger til hunde, katte, kaniner og marsvin.

Du er altid velkommen til et gratis tandtjek hos vores sygeplejerske, hvis du er i tvivl om dit dyr har behov for et mere grundigt eftersyn af mund og tænder.