Kastration og sterilisation af kaniner og marsvin

Kastration og sterilisation af kaniner og marsvinKastration og sterilisation af kaniner og marsvin

Vi tilbyder også kastration og sterilisation af kaniner og marsvin. Årsagerne til at foretage disse indgreb kan være flere:
Hvis man ønsker at have flere dyr gående sammen, og ikke vil have unger eller vil undgå at dyr af samme køn slås.
Kaniner kan have en tendens til at blive seksuelt frustrerede. Det viser sig ofte som øget aggression, at kaninen løber i cirkler omkring dig, brummer og strinter med urin.
I så fald er sterilisation eller kastration en god løsning. Hun-kaniner kan have en tendens til at få kræft i livmoder eller æggestokke, dette forebygges også ved sterilisation.
Kaniner og marsvin er mere følsomme for stress end andre kæledyr, og en operation vil altid være forbundet med stress af kroppen. Det er derfor særligt vigtigt, at tage højde for dette når man skal bedøve og opererer på disse dyr, især er god smertedækning vigtig. Når du bestiller tid til operation af din kanin eller marsvin, vil du få information om hvad du skal medbringe på operationsdagen, herunder “madpakke” til dyret.
På Byens dyreklinik har vi god viden, erfaringer og rutiner med netop dette, og vi rådgiver også dig som dyreejer, hvordan vi bedst sikrer, at dit dyr kommer godt igennem operationen og tiden der efter. Husk at vælge et foder med et moderat energiindhold efter neutralisationen, da dyrene fremover vil have tendens til overvægt.