Undgå og afhjælp Nytårsangst

nytårsangstNytårsaften og tiden omkring er ofte en angstfremkaldende tid for vores kæledyr.

Du kan både forebygge og afhjælpe stress og angst hos dit kæledyr i december måned – blandt andet med de forskellige kosttilskud vi har i handlen. De seneste år har vi solgt en mundgel der virker fantastisk godt på de fleste hunde til brug nytårsaften og evt. dagene omkring!

Hjæp mod nytårsangst

Vi tager udgangspunkt i hver enkelt situation som du og dit dyr måtte stå i, og rådgiver derudfra.

Overordnet er der forskellige grader af angstdæmpende alternativer, lige fra gode råd og til beroligende kosttilskud eller medicin. Vi bryder os ikke om, at hverken hunde eller katte “sejler omkring” Nytårsaften, og det afspejler sig i vores valg af produkter.

Vi forhandler Zylkéne, AnxiCalm, Calm foder fra Royal Canin, Adaptil, Feliway, Thundershirt – og ordinerer også “rigtig” medicin til de dyr der har behov for dette.

Kom gerne i god tid – det øger antallet af mulige løsninger for dit dyr!hjælp_nytår

Her er desuden nogle gode råd til at hjælpe dit dyr igennem denne tid på bedste vis:

JA TAK…

  • Hunde har brug for sin familie, når det brager løs derude, så tilbring nytåret sammen med den – især hvis den er bange.
  • Er I inviteret ud Nytårsaften – så sørg for at hunden ikke er alene, men bliver passet af mennesker, som kender den – evt. et sted hvor der er mindre fyrværkeri, fx udenfor byen?
  • Katten vælger ofte at søge væk når der er fare på færde, så byg en hule til den i klædeskabet – eller hvor den kan krybe i ly for lys og lyd.
  • Luft hunden grundigt om dagen, hvor der er mindre fyrværkeri i luften, og gå ikke ture med den om aftenen.
  • Luk ikke katten ud nytårsaften – hvis du kan undgå det.
  • Træk gardinerne for eller luk persiennerne så lysglimt holdes ude. Spil musik så lydene i stor grad overdøves. Dæk kaninens og marsvinets bur med et tæppe – de blive også bange i nytåret!
  • Når hunden er angst – så tal til den i en munter tone! På denne måde signalerer du til hunden, at det ikke er farligt.
  • Nogle hunde har brug for beroligende og angstdæmpende medicin for at komme igennem nytåret. Tal med os på dyreklinikken og forsøg ikke selv med at mikse noget sammen.

 

Vi ønsker ALLE et rigtig GODT NYTÅR!