Katte – hvad anbefales i forhold til ormekur?

I forhold til katte og ormekur gælder det, at kuren kun må benyttes efter aftale med en dyrlæge. Dette skyldes en lovgivning, der skal sørge for, at katte og andre kæledyr ikke udvikler resistens over for ormekuren. Er du i tvivl, om din kat skal have en ormekur, så kontakt Byens Dyreklinik for råd og vejledning.   

Hvordan ved jeg, om min kat skal have en ormekur?

I nogle tilfælde vil du kunne se med det blotte øje, at din kat har behov for en ormekur. Dette gælder, hvis du finder orme i afføring/opkast, eller hvis du bliver opmærksom på små ris-lignende orme omkring kattens endetarmsåbning. Ofte er det dog ting som vægttab, ændrede afføringsvaner, glansløs pels og tegn på ubehag, der kan give dig et praj om, at din kat skal tjekkes for orm.     

Ormemidler er receptpligtig medicin

Har du mistanke om, at din kat har orm, skal du konsultere din dyrlæge. Det er ikke muligt at købe ormekure i håndkøb, og du skal derfor have en gyldig recept for at få udleveret kuren. Hos Byens Dyreklinik kan en af vores dyrlæger hjælpe dig med at afgøre, om din kat har orm eller ej. Hvis vi vurderer, at det har den, kan vi udskrive en recept og udlevere ormekuren. Kun på denne måde kan vi sørge for, at de danske katte ikke bliver immune over for virkningen af ormekuren.

Hvilken ormekur din kat skal have, afhænger af hvilken orm, der er tale om. Der findes mange forskellige orme, men de klart mest udbredte orme i Danmark er bændelormen og spoleormen. Generelt er killinger og ungkatte mere modtagelige over for orme end ældre katte.

Køb ormekure og andre produkter til din kat

Har du mistanke om, at din kat har orm, lus, flåter eller lopper, forhandler vi et udvalg af produkter hos Byens Dyreklinik, der kan hjælpe med at komme disse lidelser til livs. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan tage et kig på dit kæledyr.