Operationer

operationerOperationer

Vi udfører en lang række af forskellige operationer. Mest almindeligt er operationer, hvor kæledyr steriliseres eller kastreres. Herudover hjælper vi dyr, der har betændelse et sted i kroppen, eller har fået knuder, tilskadekomne poter, knogler og haler. Vi fjerner ting fra maven, der er blevet spist og nu sidder fast. Vi hjælper dyr med øjenlidelser, eller problemer med ører, hud eller tænder. Altid med omhu og fokus på dyrets bedste.
Vi bruger vores viden for at sikre dyrene bedst muligt mod smerter og ubehag i forbindelse med operationerne.
Vi har særlig viden om narkosemidler og smertebehandling af kæledyr, og vi véd, at en skånsom narkose, god smertestillende behandling og små operationsåbninger, giver det bedste og mindst stressende operationsforløb for dyret. Vi tilstræber derfor, at opfylde disse kriterier hver gang vi opererer.
Blodprøver inden narkose:
Når kroppen skal igennem en narkose sættes dens organer på en ekstra prøve. Hjerte og lunger, blod, kredsløb og hormonsystemer udfordres. Organerne – særligt lever og nyrer kommer på ekstraarbejde, immunsystemet, ja faktisk påvirkes hele kroppen. Vi har mulighed for at kontrollere at kroppens organer, systemer og kredsløb er klar til disse udfordinger, inden vi går i gang, ved at udtage blodprøver og lave nogle test. Dette anbefales altid til dyr der er ældre, men i princippet véd vi også at yngre dyr kan have skjulte problemer, der er rart at kende til førend vi beslutter om dyret skal i narkose. Du kan altid bede om at få foretaget disse undersøgelser, der typisk koster ca. 870 kr at få lavet, lidt afhængig af hvor mange test vi ønsker at lave.
Lidt mere om narkosen og smertebehandlingen:
Vi har udvalgt narkosemidler, der har en god effekt, men samtidig er hurtigt ude af kroppen igen, så dit dyr hurtigst muligt er frisk igen efter narkosen. Dyrene vil dog altid være trætte resten af den dag, hvor de har været i narkose, og har brug for ekstra ro og hvile.
Når et dyr er i narkose stopper kroppen med at holde sig selv varm. Det er derfor en fast rutine, at de ligger på varme, indtil de er helt vågne igen. Resten af dagen er dyret ofte lidt kuldskær, og vi anbefaler, at dyret også sikres en lun liggeplads, når det kommer hjem.
Vi bruger flere forskellige typer smertestillende medicin til alle dyr, der opereres hos os. Vi kan se, at dyrene er mere veltilpasse og heler bedre, når vi sikre en god og tilstrækkelig smertedækning. Vores særlige viden om smertestillende medicin til kæledyr gør, at vi kan drage fordel af de bonuseffekter, der kan være ved kombinationer af de forskellige typer medicin. Vi sørger naturligvis for, at du får god information om den smertestillende behandling du får med hjem til dyret i dagene efter operationen.
Vores guidlines efter operation kan du læse her