Når katten har orm

Orm er en af de meste udbredte lidelser hos katte, og noget de fleste katteejere må tage stilling til før eller siden. Vil du vide, hvordan du genkender og behandler orm hos din kat, kan du læse med her, hvor vi hos Byens Dyreklinik deler vores viden om emnet.  

Symptomer på orm

Din kat kan ikke åbne munden og fortælle dig, hvornår den har orm, så derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på de forskellige symptomer på orm hos din kat. Symptomerne afhænger af, hvilken orm der er tale om, men generelt skal du holde øje med mat, kedelig pels, opspilet mave, opkastninger, hikke og diare.  

Forskellige former for orm

De to mest udbredte orme hos danske katte er spoleorm og bændelorm, men behandlingen er den samme for alle typer af orm. Spolormen lever i kattens tarmsystem, hvor den lægger æg, som kommer ud med afføringen, og som herefter kan smitte andre katte, der kommer i kontakt med afføringen. Bændelormen lever også i kattens tarmsystem, men overføres ikke direkte gennem afføring, men derimod gennem byttedyr eller loppebid.   

Behandling af katte med orm

Katte med orm skal behandles med et ormemiddel. Siden 1999 har dette middel været receptpligtigt af frygt for resistens hos kattene. Hos Byens Dyreklinik er vi autoriserede til at forhandle ormemidler, hvis vi vurderer, at din kat har behov for det. Dog udskriver vi det kun, hvis der er et reelt behov for det. I vores klinik kan du desuden købe kvalitetsprodukter til bekæmpelse af lopper, flåter og lus, som vi har erfaring med virker hurtigt og effektivt.  

Vil du høre mere om katte og deres behov for ormekure, er du velkommen til at kontakte os for en samtale om dit kæledyr.